Samenwerken zit bij JobUp in het DNA. Intro Personeel en De Hoop GGZ sloegen in 2011, met de oprichting van JobUp, de handen ineen. Ze wilden met elkaar meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende werkplek helpen. Inmiddels zijn we al weer 10 jaar verder, JobUp heeft al veel mensen succesvol aan een betaalde baan mogen helpen.

  • Partners logo Hoop Intro.png

PakKans

Jaarlijks komen er ongeveer 30.000 gedetineerden mannen en vrouwen vrij uit detentie. Het ontbreken van werk en hierdoor structuur en voldoende inkomen is een belangrijke oorzaak dat 60% van deze mensen binnen 2 jaar weer in de gevangenis terecht komen. Om iets aan deze nood te doen heeft JobUp samen met De Hoop GGZ in 2021 een nieuw re-integratielabel in de markt gezet. Dit onder de naam PakKans.

Met PakKans willen we werkgevers en werkzoekenden met een justitieel (detentie) verleden bij elkaar brengen en de juiste match maken. We werken hierin nauw samen met de school voor ervaringsdeskundigen van De Hoop GGZ, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) , Reclassering Nederland en alle andere aanverwante organisaties die met ex-gedetineerden werken. 

Meer info over PakKans - www.pakkans.nu 

Werk-leerbedrijf Rotterdam Werkt

Buurt Service Team uit Dordrecht en JobUp zijn in 2020 voor woningbouwcoöperatie Woonbron en Stichting Humanitas in Rotterdam gestart met een werkleerbedrijf. Het werk-leerbedrijf is gevestigd op de locatie Berwegplantsoen en ondergebracht in stichting werk-leerbedrijf Rotterdam Werkt.

Op het werk-leerbedrijf kunnen mensen terecht voor een arbeidsmatige dagbesteding, een werkervaringsplek of een werk-leertraject. Dit kan in vier richtingen, in de horeca, op de facilitaire dienst, in de zorg en in de verzorging van de groene buitenruimte. Wij werken op het leerwerkbedrijf samen met de Gemeente Rotterdam, Zadkine, Pameijer en het UWV, voor de laatstgenoemde helpen wij met name voor het activeren van uitkeringsgerechtigden zoals WIA en Wajong-gerechtigden. Het UWV laat mensen instromen met een Modulaire Re-integratiedienst zoals een praktijkassessment of een Werkfit-traject

Meer info over het werk-leerbedrijf Rotterdam Werkt - www.bergwergwerkt.nl

Scroll naar boven