• bemiddeling-header-jobup.jpg

Re-integratiediensten UWV

JobUp helpt mensen om verder te komen in hun werk. Samen met het UWV zoeken wij samen met de werkzoekende naar nieuwe en passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Hiervoor bieden we modulaire re-integratiediensten, het praktijkassessment, Werkfit- of Naar werk-trajecten.

“Doordat ik een hersenbeschadiging heb opgelopen als gevolg van een ziekte, heb ik een Wajong uitkering gekregen. Samen met coach Hanno zoek ik nu naar een werkplek die bij me past en waarin ik door kan groeien naar betaald werk. Hanno helpt me goed bij deze zoektocht en leert me om mijn grenzen te bewaken.”

Anna, zoekt een werkervaringsplek in de administratie of marketing.

UWV trajecten zijn uitsluitend bedoeld voor mensen met een Wajong, WIA, WW (WGA -35) of Ziektewet-uitkering van UWV.   

Informatie voor UWV ››

Praktijkassessment

Als mensen na een verzuimperiode weer moeten of willen re-integreren komt het voor dat ze niet goed weten wel werk passend voor hen is of de huidige belastbaarheid. Een consult bij een arts geeft hier niet altijd het antwoord op. De praktijk is soms de beste graatmeter. Ook komt het voor dat mensen door hun gezondheidsklachten een totaal nieuwe beroepsrichting moeten gaan kiezen maar hier totaal geen idee bij hebben. Het meelopen en snuffelen in de praktijk kan een keuzes vergemakkelijken . 

Voor beide hulpvragen en/of doelgroepen bieden wij bij JobUp het praktijkassessment, dit doen wij in 2 modules:

  • Module A - Wat wil ik? 
  • Module B - Wat kan ik? 

Beide modules kunnen ook gecombineerd worden. Heb jij een specifieke vraag over het praktijkassessment? Of wil jij meer informatie over één van de specifieke modules? 

Neem contact op ››

Module A - Wat wil ik? 

Module A is een oriëntatietraject voor persoonlijke affiniteiten en beroepsmogelijkheden. In Rotterdam participeert JobUp in het werk-leerbedrijf Rotterdam werkt. In een verzorgingstehuis van Humanitas aan de Berweg kunnen mensen op veel verschillende gebieden snuffelen, meelopen en hierdoor relevante (werk)ervaring op doen. Mensen kunnen binnen een aantal weken op verschillende afdelingen meedraaien. Hierdoor ervaren mensen of het type werk bij ze past, na afloop wordt er door middel van een rapportage een (vervolg)advies gegeven aan de deelnemer en het UWV. 

De volgende werkzaamheden kunnen wij op de Bergweg aanbieden in het praktijkassessment:

  • Horeca (keuken en bediening)
  • Facilitair (schoonmaak en receptie)
  • Zorg(dagactiviteitencentra voor ouderen en gehandicapten)
  • Marketing
  • Groenvoorziening

Loopbaanvragen die bij deze module horen zijn: Wat voor werk past bij mij? Vind ik het werk leuk? Vind ik het werken met mensen leuk? Zijn mijn competenties voldoende ontwikkeld voor het werken in de keuken of de zorg? is omscholing realistisch? Tijdens het praktijkassessment kunnen ook loopbaantesten worden ingezet. Denk hierbij aan de TMA, IXLY, LDC en Melba.

Module B - Wat kan ik?

Module B is een arbeidsdiagnose-traject, dit om de belastbaarheid van mensen in kaart te brengen. De module is er voor mensen die vanuit een uitkeringssituatie aan het werk zijn gegaan maar toch weer dreigen vast te lopen. Ook kan het ingezet worden voor mensen die op dit moment werkzoekend zijn en niet goed weten wat hun belastbaarheid in de praktijk is. Met het praktijkassessment brengen we tijdens het werken op een werk(ervarings)plek de belastbaarheid(beperkingen) in kaart die op het werk zichtbaar zijn geworden. Bij het onderzoek maken we indien nodig gebruik van gerenormmeerde arbeidstesten zoals Melba, Dariuz, Fith. Ook kunnen we het werk-leerbedrijf Bergweg gebruiken voor het afnemen van deze module. Aan het eind van het traject krijgt de cliënt en het UWV een onderbouwd arbeidsdeskundig adviesrapport. 

Loopbaanvragen die bij deze module horen zijn: Hoeveel uur kan ik per dag of week werken? Is het werk in een bepaalde branche wel passend voor mij? Kan ik de hele dag wel lopen en/of staan? Kan ik tegen onregelmatig werken? Is het werken met en voor mensen wel geschikt voor mij? Waar raak ik door overprikkelt op mijn werk?

Neem contact op ››

Scroll naar boven